Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/denis101go/domains/tesori-italia.pl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Tesori d'Italia » Base pizza - Włoskie przepisy w Twoim domu

Base pizza

Pizza neapolitańska to ikona włoskiej kuchni oraz kultury. Aromatyczna, pulchna i minimalistyczna pizza wypiekana w wysokiej temperaturze jest praktycznie niemożliwa do przygotowania w domowych warunkach, ale czy na pewno? Przygotowaliśmy dla Ciebie specjalny spód pizzę w stylu neapolitańskim, którą da się wypiec w domowym piekarniku. Zrób ją razem z nami!
Nasza baza jest wypiekana w piecu kamiennym, ciasto posiada wysokie krawędzie typowe dla pizzy neapolitańskiej, wyrabiane jest przy użyciu oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz na naturalnym zakwasie.

Opublikowany przez: Pescatore Bartolomeo

Pizza ricca con formaggi

Pizza ricca con formaggi

Składniki

  • Ser Mozarella Mini (w postaci małych kul)
  • Dowolny ser twardy włoski
  • Pomidory koktajlowe
  • Pomidory suszone
  • Pieczarki
  • Świeża Bazylia

Przygotowanie

  • Wyjmij spód do pizzy z plastikowego opakowania.
  • Pieczarki usmaż i pokrój w ćwiartki.
  • Pokrój ser żółty na plasterki 5-7 cm
  • Pomidory koktajlowe przekrój na pół.
  • Nagrzej piekarnik lub piec do pizzy do 200°C. Połóż pieczarki i pomidory suszone na spód do pizzy i przykryj plastrami sera żółtego. Połóż połówki pomidorów koktajlowych. Piecz około 5 minut, następnie wyjmij i połóż pozostałe składniki.

Podany czas wypiekania jest przybliżony, może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika i pożądanego stopnia wypieczenia.

Opublikowany przez: Pescatore Bartolomeo

Pizza pepperoni

Pizza pepperoni

Składniki

  • Ser włoski typu twardego
  • Kiełbasa Pepperoni
  • Pomidory koktajlowe
  • Świeża Bazylia,
  • Pieczarki

Przygotowanie

  • Wyjmij spód do pizzy z plastikowego opakowania
  • Pieczarki pokrój w plastry i wstępnie podsmaż pieczarki na patelni.
  • Pokrój w plastry kiełbasę Pepperoni
  • Przekrój na połówki pomidory koktajlowe
  • Zetrzyj na tarce ser.
  • Nagrzej piekarnik lub piec do pizzy do 200°C. Połóż pepperoni i pieczarki na spód do pizzy, posyp serem i piecz około 5 minut, następnie wyjmij i połóż pozostałe składniki.

Podany czas wypiekania jest przybliżony, może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika i pożądanego stopnia wypieczenia.

Opublikowany przez: Paolo Rastello

Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi

Składniki

  • Sery Gorgonzola, Parmezan, Mozzarella, Cheddar 
  • Rukola
  • Oregano
  • Świeża Bazylia,

Przygotowanie

  • Wyjmij spód do pizzy z plastikowego opakowania
  • Nagrzej piekarnik lub piec do pizzy do 200°C. Połóż ser na spód do pizzy i piecz około 5 minut, następnie wyjmij i połóż pozostałe składniki.

Podany czas wypiekania jest przybliżony, może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika i pożądanego stopnia wypieczenia.

Opublikowany przez: Paolo Rastello

Pizza rustico

Pizza rustico

Składniki

  • Cebula fioletowa
  • Salami
  • Kukurydza z puszki
  • Dowolny włoski ser typu twardego
  • Pieprz czerwony

Przygotowanie

  • Wyjmij spód do pizzy z plastikowego opakowania
  • Nagrzej piekarnik lub piec do pizzy do 200°C. Połóż ser i salami na spód do pizzy i piecz około 5 minut, następnie wyjmij i połóż pozostałe składniki.

Podany czas wypiekania jest przybliżony, może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika i pożądanego stopnia wypieczenia.

Opublikowany przez: Paolo Rastello

Pizza Napoletana

Pizza Napoletana

Składniki

  • Ser Mozarella
  • Świeża Bazylia,
  • Sos pomidorowy

Przygotowanie

  • Wyjmij spód do pizzy z plastikowego opakowania
  • Nagrzej piekarnik lub piec do pizzy do 200°C. Połóż mozarellę na spód do pizzy i piecz około 5 minut, następnie wyjmij i połóż pozostałe składniki. Odczekaj chwilę do lekkiego ostygnięcia i posmaruj wierzch sosem pomidorowym. Udekoruj bazylią.

Podany czas wypiekania jest przybliżony, może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika i pożądanego stopnia wypieczenia.