Pizza classica

Włoska pizza to niezrównane dzieło sztuki kulinarnego świata. Delikatne, cienkie ciasto stanowi perfekcyjną bazę dla tego smakowitego arcydzieła, będącego ikoną kuchni włoskiej. Jego krucha, lekko opieczona powierzchnia doskonale podkreśla intensywność smaku świeżych składników: soczystych pomidorów, aromatycznego sera mozzarella i wybranych ziół. Każdy kęs to symfonia smaków, harmonijnie łączących się w niezapomnianą kompozycję. Tradycyjne receptury przenoszą nas do serca Italii, skąd pochodzi jest ta pyszna potrawa. Pizza włoska na cienkim cieście to nie tylko posiłek – to podróż do krainy wybornych smaków i kulinarnej doskonałości.

Opublikowany przez: Pescatore Bartolomeo

Pizza Bismarck con uovo

Pizza Bismarck con uovo

Składniki:

  • Jajko
  • Kiełbasa Pepperoni
  • Oliwki
  • Dowolny ser włoski typu twardego
  • Sól morska
  • Passata pomidorowa

Sposób przygotowania:

  • Ułóż spód do pizzy na mocno rozgrzanej patelni, rozsmaruj 2-3 łyżki passaty pomidorowej,
  • Posyp równomiernie serem, rozłóż oliwki i pepperoni, dopraw do smaku solą, gotuj na średnim ogniu pod przykryciem i pozostaw na 5-6 minut.
  • Rozłóż ugotowane pocięte w plastry jajka
  • Na koniec dodaj kilka kropli oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.

 

Opublikowany przez: Pescatore Bartolomeo

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Składniki:

  • Ser Mozzarella
  • Sól morska
  • Oregano
  • Chilli
  • Passata pomidorowa

Sposób przygotowania:

  • Ułóż spód do pizzy na mocno rozgrzanej patelni, rozsmaruj 2-3 łyżki passaty pomidorowej,
  • Posyp równomiernie serem mozzarella, dopraw do smaku solą, oregano, ewentualnie chilli. Przykryj pokrywką.
  • Zredukuj ogień palnika do średniej mocy i pozostaw pod przykryciem na 5-6 minut.
  • Na koniec dodaj kilka kropli oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
  • Produkt jest gotowy do bezpośredniego spożycia, po podgrzaniu na patelni.