Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/denis101go/domains/tesori-italia.pl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Tesori d'Italia » Focaccia - Włoskie przepisy w Twoim domu

Focaccia

Focaccia to zwinięte ciasto będące przystawką do posiłku w kuchni włoskiej. Jest to rodzaj pieczywa, przypominającego pizzę, jednak nie ma z nią nic wspólnego; Każdy region Włoch preferuje inną odmianą Focaccii, od suchej (crudo), poprzez wersję z ziołami i solą (sale), aż po fantazyjne wersje podawane z pomidorami i oliwkami (pomodori), obficie zakropione oliwą z oliwek, o pulchnej i puszystej konsystencji. Focaccia zazwyczaj podawana jest na ciepło, ale można dać ją równiej jako zminą przekąskę. W wersji crudo dozwolone jest jedzenie palcami. Zwykle focaccia jest serwowana w charakterze dodatku do innych potraw, ale…

Opublikowany przez: Pescatore Bartolomeo

Focaccia ai pomodori

Focaccia ai pomodori

Składniki

  • Pomidory suszone
  • Pomidory koktajlowe żółte
  • Pomidory koktajlowe czerwone
  • Rozmaryn
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie

  • Wyjmij FOCACCIA z plastikowego opakowania zostawiając ją w tekturowym kartoniku.
  • Pokrój pomidorki koktajlowe na połówki.
  • Rozłóż suszone pomidory na powierzchni FOCACCIA, polej oliwą z oliwek
  • Włóż do piekarnika rozgrzanego do 220°C z termoobiegiem, piecz około 5 minut.
  • Po wyjęciu z piekarnika rozłóż połówki pomidorów koktajlowych. Na koniec udekoruj rozmarynem