Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/denis101go/domains/tesori-italia.pl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Tesori d'Italia » Panpizzato - Włoskie przepisy w Twoim domu

Panpizzato

panpizzato

Panpizzato to włoska kanapka wpisująca się w styl kultury ulicznej Rzymu i Neapolu lat 70-tych. W epoce trzydziestu tysięcy kin rozsianych po całych Włoszech, niezliczonej ilości kawiarenek i bujnego życia nocnego ulicy pojawiła się kanapka na cieście przypominającym pizzę, wypiekanym z dodatkiem oleju z oliwek. W środku można było znaleźć pomidory, jajko czy sałatę.
Nazwa Panpizzato nawiązuje zarówno do pizzy, jak i saltimbocca: ma ten sam kształt i ciasto co pizza, a mimo to ma to samo przeznaczenie co saltimbocca. Panpizzato TESORI D’ITALIA to receptura na naturalnym zakwasie, wypiekane są w piecu kamiennym oraz wstępnie przecięte.

Opublikowany przez: Paolo Rastello

Panpizzato

Panpizzato

Składniki

  • Pomidory
  • Pomidory suszone
  • Sałata
  • Jajko na twardo,
  • Bekon lub odsączony ser Mozzarella
  • Świeża Bazylia,

Przygotowanie

  • Wyjmij PANIZZATO z opakowania
  • Rozgrzej piekarnik lub piec do pizzy do 200°C, piecz około 5 minut.
  • Wypełnij składnikami według uznania.