Bruschetta
Bruschetta to apetyczne włoskie danie, które skupia się na prostocie i smaku. Podstawą są grzanki z kawałków pieczywa, zazwyczaj chleba wiejskiego, które są delikatnie wypiekane lub opiekane. Gotowe grzanki są następnie obsypywane świeżymi, najwyższej jakości składnikami, takimi jak pokrojone w kostkę pomidory, świeża bazylia, czosnek, oliwa z oliwek i sól morska. Bruschetta jest nie tylko pysznym przystawką, ale także pełną świeżości i intensywnego smaku. To proste danie podkreśla jakość składników i stanowi doskonały sposób na rozpoczęcie posiłku, zyskując popularność zarówno we Włoszech, jak i poza nimi.
Bruschetta pommodoro
Składniki
- Świeże pomidory
- Liść bazylii
- Pieprz
Przygotowanie
- Wyjmij Bruchettę z plastikowego opakowania
- Pomidory posiekaj na kostkę
- Piec w piekarniku lub w piecu do pizzy: rozgrzej piekarnik do 200°C, piecz około 5 minut, następnie wyjmij i nałóż pomidory. Udekoruj liściem bazylii. Nie zaleca się pieczenia tego produktu w kuchence mikrofalowej.
Bruschetta delicate
Składniki
- Ser Mozzarella Mini
- Pomidorki koktajlowe
- Czosnek rozdrobniony
- Bazylia
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie
- Wyjmij Bruchettę z plastikowego opakowania
- Posmaruj delikatnie oliwą z oliwek, delikatnie posyp czosnkiem.
- Piec w piekarniku lub w piecu do pizzy: rozgrzej piekarnik do 200°C, piecz około 5 minut, następnie wyjmij i udekoruj ćwiartkami pomidorków i kulkami mozzarelli. Dodaj listki bazylii. Nie zaleca się pieczenia tego produktu w kuchence mikrofalowej.
Bruschetta piccante
Składniki
- Smażone pieczarki
- Mięso wołowe smażone lub duszone
- Pomidory koktailowe
- Świeża Bazylia
- Pieprz świeżo zmielony
- Sól morska
Przygotowanie
- Wyjmij Bruchettę z plastikowego opakowania
- Piec w piekarniku lub w piecu do pizzy: rozgrzej piekarnik do 200°C, piecz około 5 minut, następnie wyjmij i udekoruj według uznania. Nie zaleca się pieczenia tego produktu w kuchence
mikrofalowej.